TapMen kämppä KarhunpesäKarhunpesä

Tapiolan Metsänkävijät omistaa oman kämpän, Karhunpesän, Lopen Joentaassa noin tunnin ajomatkan päässä Tapiolasta. Tilan nimi on Karhula (maastokarttaan on merkitty ympäröivä Koivisto) ja se käsittää itse kämpän, puuliiterin, huussin, kaivon, kompostin, lipputangon, nuotiopaikan, pellon ja hieman metsää. Kämpässä on neljä lämmitettävää huonetta: johtajien nukkumatila, vartiolaisten nukkumatila, keittiö sekä ruokailutila. Lisäksi kämpässä on eteinen ja lattiaton ullakko. Nukkumatiloissa oleville lavereille mahtuu yhteensä noin 30–40 henkeä, lisäksi ihmisiä voidaan majoittaa pihalle kamiinatelttoihin.

Kämpälle järjestetään lippukunnan yhteisiä retkiä, johtajien retkiä sekä ryhmien omia retkiä. Kämppämme lisäksi retkeilemme paljon maastossa, pääosin Nuuksiossa.

Kämpällä ei ole saunaa tai uimamahdollisuutta. Lähimmät uimarannat ovat Loppijärven rannat Kirkonkylässä ja Sajaniemessä noin 6,5 km päässä.

Karhunpesälle suunnataan usein myös remontointiaikeissa. Avaimia ja muita tiedusteluja kämppää koskien voit jättää palautelomakkeella. Samalla tavoin voit myös tarjoutua remppa-avuksi. Kämppäisännän löydät yhteystiedoista.

Karhunpesää vuokrataan myös lippukunnan ulkopuolisille tahoille. Kämpän vuokrahinta partiolaisille on 50 euroa/vuorokausi ja 100 euroa/viikonloppu, muille hinta on 100 euroa/vuorokausi ja 200 euroa/viikonloppu.

Karhunpesän osoite on Hietamäentie 114, 12640 Jokiniemi (Loppi). Kämpän koordinaatit EUREF-FIN WGS84 -koordinaatistossa ovat lat 60.7120 lon 24.5207.

Kartta Karhunpesälle

Ajo-ohje Karhunpesälle

Näytä Karhunpesä suuremmalla kartalla

Ajo-ohje Karhunpesälle

Karhunpesälle pääsee kahta pääreittiä, joista toisesta on kaksi variaatiota. Molemmat alkavat samalla tavalla, ajetaan kolmostietä eli Hämeenlinnanväylää noin seitsemän kilometriä pohjoiseen Kehä III:lta. Tässä reitti haarautuu.

 1. Klaukkala: Käännytään vasemmalle 132-tielle ja ajetaan suoraan aina tien loppuun saakka Lopelle. Hieman ennen tien päättymistä T-risteykseen kantatie 54:n kanssa näkyy vasemmalla kyltti Loppi 3 ja oikealla kyltti NYYNÄINEN. Tästä käännytään oikealle.
 2. Riihimäki: Ajetaan suoraan noin 48 kilometriä ja käännytään oikealle liittymästä 20, ABC Forssa, Riihimäki P, Forssa, Loppi. Ajetaan alas ja käännytään oikealle Lopen suuntaan. Ajetaan suoraan noin 14 kilometriä kunnes oikealla näkyy Shell-huoltoasema ja vasemmalle kääntyy 132-tie Klaukkalaan. Käännytään tästä vasemmalle ja ajetaan suoraan noin 400 metriä, kunnes saavutaan risteykseen. Oikealla on kyltti Loppi 3 ja vasemmalla kyltti NYYNÄINEN. Tästä käännytään vasemmalle.

Seurataan Nyynäistentietä mäki ylös ja alas kunnes saavutaan Joentaan kylään. Ajetaan eteenpäin kunnes tie haarautuu ja risteyksessä on neljä pyöreää roskista. Tästä käännytään vasemmalle Hietamäentielle ja seurataan sitä eteenpäin, kahden ladon ohi ja mäkeä alas. Mäen jälkeen oikealla on pelto ja tiellä pitkä suora, suoran päässä pelto loppuu ja Karhunpesä on vasemmalla. Voit parkkeerata joko talon eteen tai ajaa noin kymmenen metriä edemmäs ja pysäköidä kahden rakennuksen luo haarautuvan tien alkuun.

Variaatio Riihimäen reitistä: Noin kymmenen kilometriä Riihimäen jälkeen oikealla näkyy Teboil-huoltoasema ja pellolla Säästö-Karit -niminen putiikki. Käänny oikealle suuntaan Tervakoski, Launonen, Puuhamaa. Säästö-Karien jälkeen käännytään vasemmalle Nyynäistentielle ja seurataan sitä eteenpäin. Ajetaan suoraan noin kilometrin verran kunnes vasemmalle kaartuvassa mutkassa on oikealle kääntyvä tie nimeltä Hietamäentie. Risteyksestä ajaa helposti ohi. Käännytään oikealle Hietamäentielle, ajetaan hakkuuaukean ja talon piha-alueen halki. Pian tulevasta risteyksestä käännytään vasemmalle, oikealle menevä on umpikuja ja vie erään talon pihaan. Seurataan Hietamäentietä kolmisen kilometriä, mäkeä alas ja suoraan kunnes oikealla näkyy Karhunpesä.

Lataa ajo-ohje PDF-tiedostona

Karhunpesän käyttöohjeet

Kun saavut

 1. Jätä auto talon eteen tai tien toisella puolella olevan tien alkuun.
 2. Kiinnitä munalukko eteisen seinässä ulko-oven oikealla puolella olevaan koukkuun.
 3. Kytke sähköt päälle sähkökaapista. Avain on keittiön seinän naulassa. Huom. jätä pääkatkaisija päälle!
 4. Laita johtajahuoneen lämpöpatterin johto seinään, kiinnitä palovaroittimiin paristot ja laita ne paikoilleen johtaja-, ruoka- ja vartiolaisten huoneisiin.
 5. Tee tulet. Puita on halkolaatikoissa ja puuvajassa. Puuvajan avain on samassa nipussa kuin sähkökaapin avain. Karhunpesän hormeissa ei ole avattavia peltejä. Vartiolaisten- ja ruokailuhuoneissa on kamiinat jotka on melko helppo saada lämpimiksi, mutta johtajien huoneen takka on vaikeampi. Takassa pitää pitää aluksi pientä tulta jotta hormi lämpenee ja alkaa vetää, vasta tämän jälkeen saa alkaa pitää kunnon tulta. Tämä saattaa olla mahdollista vasta myöhään illalla tai seuraavana päivänä.

Kun lähdet

 1. Täytä johtajien ja vartiolaisten huoneiden halkolaatikot.
 2. Siivoa kaikki huoneet.
 3. Tiskaa astiat ja järjestä ne astiakaappiin.
 4. Älä jätä kämpälle mitään elintarvikkeita.
 5. Tyhjennä tuhkapesät.
 6. Laita työkalut ja lapiot oikeille paikoilleen eteiseen ja liiteriin ja vie kottikärryt liiteriin.
 7. Sammuta kaikki valot ja irrota palovaroittimista paristot.
 8. Sulje kaikki ovet (myös liiterin ja huussin) ja ikkunat.
 9. Katkaise sähköt sähkökaapista. Huom. jätä pääkatkaisija päälle!
 10. Lukitse ulko-ovi munalukolla.
 11. Vie kaikki roskat mukanasi.

Kun olet kotona

 1. Palauta avain kämppäisännälle.
 2. Täytä tapahtumastasi tapahtumaraportti.
 3. Kirjoita juttu Töhnään.

Kuvia Karhunpesästä

 • Eteinen
  Eteinen
 • Keittiö
  Keittiö
 • ruokahuone_pieni.jpg
  Ruokailutila
 • vartsuhuone_pieni.jpg
  Vartiolaisten nukkumatila
 • johtajahuone_pieni.jpg
  Johtajien nukkumatila
 • sivu1_pieni.jpg
  Karhunpesä ulkoa
 • sivu2_pieni.jpg
  Karhunpesä ulkoa
 • huussi_pieni.jpg
  Huussi
 • nuotiopaikka_pieni.jpg
  Puuvaja