Tapiolan Metsänkävijöiden lippu partioparaatissaLippu

Tapiolan Metsänkävijöiden lippu naulattiin toukokuun lopussa 1975 ja vihittiin Tapiolan kirkossa 30. marraskuuta 1975. Lipun suunnitteli kuuluisa heraldikko Kari K. Laurla, joka kirjoittaa lipusta muistelmissaan näin:

Tapiolan Metsänkävijät ottivat yhteyttä ja niin sitä ryhdyin lippua suunnittelemaan. Valitsin väreiksi Metsänkävijöiden sinivalkoiset värit. Tunnukseksi tuli luonnollisesti karhu ja koska Tapiola on Espoossa, niin kunnan vaakunan hevosenkenkä oli myös itsestäänselvyys. Jaoin lipun nirhakorolla, joka kuvasi merta ja käden taitoa. Valitettavasti tein karhusta vuorovärisen, jolloin eräissä kohdin koro on epäselvä. Kruunattu hevosenkenkä oli suunniteltu siniseksi, mutta ompelija teki siitä vahingossa keltaisen. Tosin värisävy on tumma, jotta se erottuu valkoisesta kentästä. Varukset ovat punaiset. Lippu on ommeltu erittäin hienosti ja epäilen, että nykyään meillä ei enää ole niin korkeatasoista ammattitaitoa tai sitten se on niin kallista, ettei siihen ainakaan monilla olisi varaa. Lipun tunnukset on ommeltu langalla, joka tekee karhunkin niin luonnollisen tuntuiseksi. Ei tämänkään lipun valmistaminen kovin halpaa ollut, mutta lippukunnalla oli varaa siihen. Itseäni vain harmitti se, etten osannut lähettää lippukunnalle suurempaa laskua, sillä vaikka olin paikalla ei minua huomioitu mitenkään. Olinhan senään lipun suunnittelija. Oppia ikä kaikki.

Kari K. Laurlan alkuperäinen luonnos lipusta

Lippua suunniteltiin 1970-luvun puolivälissä lippukunnan jäsenmäärän kasvaessa kohisten (vuosina 1972–1977 106:sta jäsenestä 312 jäseneen) ja se ommeltiin keväällä 1975. Valokuva lipusta alkuvuodesta 1976

Toisin kuin useimmat partioliput, Tapiolan Metsänkävijöiden lippu on valmistettu brodeeraamalla ja se on metallisessa kantotangossa tankokujan avulla kiinni. Alun perin lipun kärkikoristeena on toiminut partiolilja, mutta vuonna 1984 se vaihdettiin ruostumattomasta teräksestä itse valmistettuun karhuun. Lipun on vektoroinut Ville-Pekka Reponen joulukuussa 2007. Lataa lippu vektorimuodossa

Lipusta on myös hankittu kaksi painettua kopiota alkuvuodesta 2011. Niitä käytetään arvokkaan kantolipun sijaan kovemmissa olosuhteissa kuten retkillä ja leireillä.


Tapiolan Metsänkävijöiden lippu