Partioasu

Partioasu eli "viralliset" on vaatetus, johon pukeudutaan virallisissa tapahtumissa kuten paraateissa, lipunnostoissa, jumalanpalveluksissa, lippukunnan juhlissa yms edustustilaisuuksissa. Tapiolan Metsänkävijöiden partioasuun kuuluu sinivalkoinen Metsänkävijöiden partiohuivi, ruskea partiopaita, siistit tummat housut tai hame (ei farkut) ja tummat kävelykengät (ei lenkkarit). Partiohuivia pidetään aina kaulassa kun ollaan partiotilaisuuksissa. Sudenpennut käyttävät tummansinistä sudenpentupaitaa. 

Partiopaita

Lippukuntamme käyttää perinteistä ruskeaa partiopaitaa kuten muut eräpartiolaiset sekä valtaosa muista Metsänkävijöistä. Partiopaita voi olla joko vanhan mallinen tummanruskea näkyvillä taskuilla ja napeilla tai uusi vaaleampi ruskea (värin nimi rusakko) piilotetuilla taskuilla ja napeilla.

Yhteiset merkit

Partiopaitaan kiinnitetään seuraavat merkit:

Vasen hiha

Merkit kiinnitetään hihan keskelle piilopistoin.

Oikea hiha

  • Lippukunnan hihamerkki kiinnitetään hihan keskelle 1 cm olkasaumasta alaspäin
  • Ikäkauden merkit kiinnitetään hihamerkin alapuolelle, katso tarkemmat ohjeet alempaa

Oikea tasku

Alla on listattu tarkemmat ohjeet partiopaidasta ja sen merkeistä eri ikäkausien mukaan.

Sudenpennut

Sudenpentujen aloitusmerkki

Sudenpennut pukeutuvat tummansiniseen sudenpentupaitaan ja kiinnittävät oikeaan hihaan suorittamansa jälkimerkit. Merkkejä kerätään kolmen merkin riveihin ja ensimmäisenä kiinnitettävä Tervetuloa-jälkimerkki sijoitetaan ylimmän rivin keskimmäiseksi.

Seikkailijat

Seikkailijoiden aloitusmerkki

Seikkailijat pukeutuvat ruskeaan partiopaitaan. Seikkailijat suorittavat ohjelmassaan ilmansuuntia, jotka kiinnitetään partiopaidan oikeaan hihaan seikkailijoiden aloitusmerkin ympärille. Ilmansuuntamerkin alle kiinnitetään tulee väli-ilmansuuntien merkit sekä tehdyt taitomerkit. Jos partiolainen on suorittanut sudenpentu-ikäkauden niin kyseisen ikäkauden päätösmerkki kiinnitetään vasemman taskun laskokseen.

Tarpojat

Tarpojien aloitusmerkki

Tarpojat pukeutuvat ruskeaan partiopaitaan. Tarpojat suorittavat ohjelmassaan tarppoja, jotka kiinnitetään partiopaidan oikeaan hihaan tarpojien aloitusmerkin ympärille. Jos partiolainen on suorittanut aikaisempia ikäkausia niin niiden päätösmerkit kiinnitetään vasemman taskun laskokseen.

Samoajat

Samoajien aloitusmerkki

Samoajat pukeutuvat ruskeaan partiopaitaan. Samoajat kiinnittävät ikäkautensa aloitusmerkin partiopaidan oikeaan hihaan. Jos partiolainen on suorittanut aikaisempia ikäkausia niin niiden päätösmerkit kiinnitetään vasemman taskun laskokseen.

Vaeltajat

Vaeltajien aloitusmerkki

Vaeltajat pukeutuvat ruskeaan partiopaitaan. Vaeltajat kiinnittävät ikäkautensa aloitusmerkin partiopaidan oikeaan hihaan. Partiojohtajan peruskurssin käytyään vaeltaja kiinnittää PJ-merkin vasemman taskun laskokseen ja käyttää valkoista pillinarua. Jos partiolainen on suorittanut aikaisempia ikäkausia niin niiden päätösmerkit kiinnitetään vasemman taskun laskokseen.

Aikuiset

Aikuiset pukeutuvat ruskeaan partiopaitaan. Ansiomerkit kiinnitetään virallisten ohjeiden mukaan. Partiojohtajan peruskurssin käytyään aikuinen kiinnittää PJ-merkin vasemman taskun laskokseen ja käyttää valkoista pillinarua. Jos partiolainen on suorittanut aikaisempia ikäkausia niin niiden päätösmerkit kiinnitetään vasemman taskun laskokseen.