Töhnä-blogi

Johtajiston vastaisku 18.-19.3.2016

Sunnuntai 20.3.2016 klo 18:24 - Viivi

TapMen johtajat lähtivät eeppiselle johtajaretkelle lippukunnan kämpälle eli Karhunpesälle. Heti perjantai-iltana ohjelmassa oli hohtogolfia pimeällä golf-kentällä (aka pomppuisella pellolla) ja sushien valmistusta. Sushien raaka-aineina johtajistolla oli riisin ohella mm. merilevää, lohta, avokadoa, kurkkua, porkkanaa ja wasabia.

johtajaretki6.jpg

johtajaretki5.jpg

Kun sushit oli dippailtu soijakastikkeessa ja syöty, oli vuorossa leffailta ja samaan aikaan, niille joita ei elokuvan katsominen kiinnostanut, korttipelejä. Myös nukkumista oli ohjelmassa.

Aamulla kaikki heräsivät reippaina syömään muonitusosaston valmistamia suklaabanaaneja, sekä juomaan kahvia, jonka keitossa oli käytetty luovuutta tavallista enemmän.

johtajaretki2.jpg

Aamiaisen jälkeen siivottiin ja kunnostettiin kämppää kämppäisännän ohjeiden mukaan, ja kaikista kämpällä olevista tavaroista tehtiin inventaariota.

johtajaretki4.jpg

Lounaaksi oli maukkaita bratwurst-hodareita coleslawilla ja toisen retkenjohtajista hetken huumassa leipomia kaurakeksejä.

johtajaretki1.jpg

Huikean retken jälkeen tyytyväinen johtajisto vetäytyi Espoon suuntaan toipumaan.

Avainsanat: vaeltajat, samoajat, retki

Sudariretki Nuuksiossa 24.5.2015

Sunnuntai 24.5.2015 klo 21:26 - Hanna

Aurinkoisen kevätsunnuntain kunniaksi Hiiret ja Ketut perheineen kokoontuivat Pirttimäkeen retkeilemään. Matka taittui koko porukan voimin leppoisasti Hynkänlammen keittokatokselle, ja trangoissa valmistui herkullista kinkkupastaa.

sudariretki_2.jpg
Pastan lisäksi vuoltiin makkaratikut sekä paistettiin keittokatoksen nuotiolla makkaraa ja vaahtokarkkeja. Sudarit pääsivät myös kokeilemaan keittokatoksen kiinteää klapikonetta.

sudariretki_1.jpg

Paluumatkalla pysähdyttiin vielä herkuttelemaan karkeilla ennen paluuta Pirttimäkeen ja lähtöä takaisin kotiin. Retken loputtua suurin osa jäi vielä hetkeksi nauttimaan auringosta ja Pirttimäen leikkitelineistä. Kaikki jaksoivat koko retken hienosti, vaikka nuorimmat osallistujat olivatkin vasta kolmevuotiaita. Kiitos kaikille retkestä, kesäleirillä tavataan!

Avainsanat: sudenpennut, nuuksio, pirttimäki, hynkänlampi, päiväretki