Töhnä-blogi

Johtajiston vastaisku 18.-19.3.2016

Sunnuntai 20.3.2016 klo 18:24 - Viivi

TapMen johtajat lähtivät eeppiselle johtajaretkelle lippukunnan kämpälle eli Karhunpesälle. Heti perjantai-iltana ohjelmassa oli hohtogolfia pimeällä golf-kentällä (aka pomppuisella pellolla) ja sushien valmistusta. Sushien raaka-aineina johtajistolla oli riisin ohella mm. merilevää, lohta, avokadoa, kurkkua, porkkanaa ja wasabia.

johtajaretki6.jpg

johtajaretki5.jpg

Kun sushit oli dippailtu soijakastikkeessa ja syöty, oli vuorossa leffailta ja samaan aikaan, niille joita ei elokuvan katsominen kiinnostanut, korttipelejä. Myös nukkumista oli ohjelmassa.

Aamulla kaikki heräsivät reippaina syömään muonitusosaston valmistamia suklaabanaaneja, sekä juomaan kahvia, jonka keitossa oli käytetty luovuutta tavallista enemmän.

johtajaretki2.jpg

Aamiaisen jälkeen siivottiin ja kunnostettiin kämppää kämppäisännän ohjeiden mukaan, ja kaikista kämpällä olevista tavaroista tehtiin inventaariota.

johtajaretki4.jpg

Lounaaksi oli maukkaita bratwurst-hodareita coleslawilla ja toisen retkenjohtajista hetken huumassa leipomia kaurakeksejä.

johtajaretki1.jpg

Huikean retken jälkeen tyytyväinen johtajisto vetäytyi Espoon suuntaan toipumaan.

Avainsanat: vaeltajat, samoajat, retki

Töhnä testaa: tulitikut

Keskiviikko 16.9.2015 klo 9:36 - Siri, Anna, Katariina, Liinu

Eräänä sateisena tiistai-iltana TapMen aktiivisimmat samoajat testasivat erilaisia tulitikkuja. Tässä erittäin viralliset ja ehdottomasti paikkaansa pitävät tuloksemme:

 

 

Hinta

Tikun paloaika

Tikun laatu

Paketin ulkonäkö

Muuta huomioitavaa

Sampo lyhyt

10 snt/n. 45 kpl

32 s

Esimerkillinen, tältä kaikkien tikkujen tulisi näyttää!

Erittäin nätti ja suomalaisuutta edustava kuva

 

Sampo pitkä

80 snt/n. 100 kpl

37 s

Ei aivan yhtä esimerkillisiä kuin lyhyemmät sisaruksensa.

Perinteinen, melko tylsä

Paloi todella heikosti.

Hansa

10 snt/n. 38 kpl

20 s

Ohuita ja röpelöisiä, äärimmäisen rumia

Synkkä, mutta selkeä

Tikku ei palanut loppuun asti vaan sammui kesken mittauksen.

Lidlin Europa Hölzer

4,5 snt/n. 42 kpl

(myydään 10 rasian paketeissa)

32 s

Hieman röpelöisiä, mutta melko kauniita hintaansa nähden. Plussaa   päiden  sinisestä väristä!

erittäin eurooppalainen, mutta ei tunnistaisi tulitikkurasiaksi

 

Lopputulos: Hinta-laatusuhteeltaan Lidlin tikut olivat parhaita käytössä, mutta esteettistä silmää miellyttivät eniten Sampon lyhyet tikut.

tohna_testaa_tulitikku4.jpgKuvissa: (vasemmalta oikealle) Sampo-lyhyt, Lidl, Hansa ja Sampo-pitkä

tohna_testaa_tulitikku1.jpgtohna_testaa_tulitikku2.jpgtohna_testaa_tulitikku3.jpg

Avainsanat: samoajat, testi

Samoajaretki TapMe & KiMe 20.-22.3.

Sunnuntai 22.3.2015 klo 17:51 - Viivi

Tapiolan ja Kirkkonummen metsänkävijöiden samoajien yhteinen retki suuntautui TapMen kämpälle Karhunpesälle.

Retki alkoi perjantaina illalla, jolloin kämpän lämmityksen ohella leikittiin erilaisia tutustumisleikkejä, syötiin iltapalaa ja pelailtiin lauta- ja korttipelejä. Alias nousi retken suosituimmaksi vapaa-ajanvietteeksi. Sanoja selitettäessä opittiin monia uusia asioita: esimerkiksi konservatorion, krematorion ja kermatorion ero. Hiljaisuus oli kello yksitoista ja ensimmäiset menivät nukkumaan jo ennen kahta.

Lauantaiaamu valkeni aurinkoisena ja heti lipunnoston ja aamiaisen jälkeen alkoi conjoined-twins-kilpailu, jossa kaksi kilpailijaa pukeutui yksiin housuihin ja yhteen paitaan ja suoritti sen jälkeen erilaisia haasteita kuten appelsiininkuorinta ja hyppynaruhyppely.

Lounaan samoajat tekivät itse trangioilla: ruokana oli hampurilaisia. Tämän jälkeenkin jäätiin vielä ulos, sillä ohjelmassa oli halonkantotelineiden rakentelua.

samoajaretki2015.jpg

Lauantai-illaksi molempien lippukuntien samoajat olivat suunnitelleet ohjelman, joka koostui erilaisista oman lippukunnan perinteistä. TapMen samoajat tutustuttivat kimeläiset partiozumban ihmeelliseen maailmaan, vetivät laulukisan ja leikittivät ponileikin.

KiMen ohjelmassa taas mafiosot pääsivät valloilleen. Kyläiset, joukossaan muun muassa taksikuski, pikkutyttö ja lääkäri, yrittivät selvittää ketkä olivat mafiosoja tai mafiosoiksi muuttuvia sudenpentuja.

Myöhemmin illalla, kun oli asettauduttu iltanuotiolle, kimeläiset esittivät vielä hauskan sketsin ja kisattiin näkkärin syönnistä. Nuotion ääressä myös laulettiin ja paisteltiin suklaabanaaneja.samoajaretki2015-4.jpg

Sunnuntaina ohjelmassa oli vielä leiriolympialaiset lajeina mm. saappaanheitto, huutojuoksu ja esineiden hakeminen. Sekä tietysti retken lopussa siivous ja sisaruspiiri.

samoajaretki2015-2.jpg

 

Avainsanat: kaverilippukunta, samoajat