Jokirapujen pahkalilja

Pahkalilja on hauska partiohaaste, jonka aikana valvotaan 24h. Pahkaliljan äiti on kävely- tai hiihtohaaste nahkalilja, joka on pahkaliljaa astetta virallisempi suoritus. Nahkaliljasta poiketen haasteeseen ei tarvitse kuulua kävelyä, mutta suoritukseen kuuluu kirjallisen selonteon tekeminen. Samoajavartio Jokiravut kirjoitti yöstä kattavan raportin Töhnään.

Tapiolan Metsänkävijöiden kololla 2.-3.2.2024

Osallistujia oli yhteensä 9:

Tuuli R., Antti, Eden, Tuuli I., Hanna, Emmi, Julia, Ruu ja Iines

Saavuimme kololle klo. 18.00 perjantaina 2.2.2024, mutta valvominen oli alkanut jo klo. 10.00. Haaste loppui klo. 10.00 lauantaina 3.2.2024.

Kello 18.00. Lähdimme Ainoan S-markettiin ostamaan pitsantekotarpeita sekä eväitä yöstä selviämiseen. 

Reissun jälkee palasimme kololle tekemään ja syömään pitsaa (arvio pitsasta: ⅘).

Katsoimme yön aikana useamman leffan (tai ainakin aloitimme niiden katsomisen). 

Elokuva & arvio:

Mean girls: 5/5 ofc

Mamma mia: vain Julia katsoi äänet täysillä ja kajari kainalossa (0/5)

Helmiä ja sikoja: outo/5 (Iineksen valitsema elokuva)

Yöhön sisältyi monia tapoja pysyä hereillä, tässä niistä viisi esimerkkiä: 

Energiajuoma: ⅖ (ei tehonnut riittävästi)

Tanssiminen (just dance): 5/5 

Bilettäminen: 5/5

Antin kolme megistä: rytmihäiriö/5 

Iineksen kahvi + energiajuoma-combo: rytmihäiriö/5

Pelasimme myös lautapelejä kuten Rappakaljaa, Aliasta sekä The mindia. 

Yöllinen kauppareissu oli yön odotetuin kohokohta ja matkaan lähdimme noin. Klo. 01.50. Taivalsimme Silkkiniityn läpi lumituiskussa kohti 24h auki olevaa Pohjois-Tapiolan S-Markettia. Selustaamme kaupassa turvasi tietenkin virkavalta, joka oli ilmeisesti myös yöpalan tarpeessa. 

Aamuyöstä olo alkoi olemaan jo varsin rapea ja vartiolaisemme alkoivat jo hieman väsymään, vaikka kärsimystä oli vielä jäljellä. Aamuyön tunteina pidimme discon eteisen lampun tilalle kiinnitetyn discovalon valaistessa koloa.

Discon lisäksi aamuyöstä ihana Tuuli viihdytti väsyneitä kavereitaan soittamalla poikkihuiluaan. (Soiton viihdyttävyydestä ja laadusta on kaikilla varmasti oma mielipide, joista ei nyt sen enempää).

Viimeisten tuntien aikana aloimme kuluttamaan aikaamme johtajaesittelyjen kirjoittamisen muodossa. Ainakin osan johtajaesittelyt saatiin kirjoitettua, toisille kirjoittaminen taas oli vähän hankalampaa. Viimeiset minuutit kulutimme jäätelöä syöden.

Yllätyimme kuitenkin koko vartio siitä, kuinka nopeasti aika lopulta kului. Tunnit etenivät yhtä nopeasti kuin Antin Polo-auto (meganopee). Lopulta kello löi 10 ja haaste oli suoritettu. Tai no siis kaikkien muiden paitsi Iineksen osalta haaste oli suoritettu. Iineksen valvomisurakka nimittäin jatkui vielä muutaman tunnin, sillä hän oli fiksuna tyyppinä edellisenä päivänä nukkunut pommiin ja heräsi vasta klo 12 päivällä.

Ennen lähtöämme siivosimme tietenkin kolon ja sen jälkeen lähdimme kukin omia reittejämme (tai autoa ajaen) kohti kotia. Kaikki pääsivät kuitenkin onneksi onnellisesti kotiin.

Tässä osa pahkaliljan suorittajista ennen ja jälkeen valvomisen.

Jokiravut kiittää ja kuittaa.

(Kirjoitettu 2.5.2024)