Partioasu

Partioasu eli ”viralliset” on vaatetus, johon pukeudutaan virallisissa tapahtumissa kuten paraateissa, lipunnostoissa, leirien avajaisissa, lippukunnan juhlissa yms. edustustilaisuuksissa. Tapiolan Metsänkävijöiden partioasuun kuuluu sinivalkoinen Metsänkävijöiden partiohuivi, ruskea partiopaita, siistit tummat housut tai hame (ei siniset farkut) ja tummat kävelykengät (ei lenkkarit). Partiohuivia pidetään kaulassa aina, kun ollaan partiotilaisuuksissa. Sudenpennut käyttävät tummansinistä sudenpentupaitaa.

Johtajia itsenäisyyspäivänä

Partiohuivi

Käytämme TapMessa sinivalkoista metsänkävijähuivia muiden mänkijälippukuntien tapaan. Partiohuivi rullataan pitkältä sivultaan niin, että kärkikolmiota näkyy noin vaaksan verran ja solmitaan sudenpennuilla merimiessolmulla ja vanhemmilla partiolaisilla ystävyydensolmulla. Huivia kannetaan kaulassa valkoinen puoli vasemmalla hartialla niin, että kolmio jää niskaan. Myymme uusille sudenpennuille aloituspakkausta, joka sisältää myös huivin.

Partiopaita

Lippukuntamme käyttää perinteistä ruskeaa partiopaitaa kuten muut eräpartiolaiset sekä valtaosa muista Metsänkävijöistä. Partiopaita voi olla joko vanhan mallinen tummanruskea näkyvillä taskuilla ja napeilla tai uusi vaaleampi ruskea (värin nimi rusakko) piilotetuilla taskuilla ja napeilla. Sudenpentupaita on tummansininen college. Paidan voi hankkia Scandinavian Outdoorista. Partion jäsenkortilla saa myymälästä 10% alennuksen muista kuin partiotuotteista.

Merkit

Partiopaitaan ommellaan merkkejä. Oikeaan hihaan kiinnitetään merkit, jotka kertovat paidan kantajasta partiolaisena: mihin ikäkauteen hän kuuluu, mitä aktiviteetteja hän on tehnyt tai mihin tapahtumiin osallistunut. Vasen hiha puolestaan kertoo, mihin partiolainen kuuluu: paikkakunta, piiri, maa ja maailmanjärjestöt. Perusmerkit voi ostaa Scandinavian Outdoorista, TapMen merkin saa lippukunnalta liittyessään ja suoritusmerkkejä jaetaan kauden päätteeksi juhlissa. Kaikkien merkkien etäisyys saumoista ja toisistaan tulisi olla noin 1 cm.

Yleisestä merkkiohjeesta poiketen TapMen sinivalkoinen lippukuntamerkki ommellaan suuren koonsa vuoksi oikean hihan yläreunaan, ei vasempaan. Johtajilta voit bongata myös Metsänkävijöiden metallisen Mänkijämerkin.

Sudenpentupaita

Partiopaita

Mallina seikkailijoiden merkit

Perusmerkit

TapMe-merkkiä, maatunnusta, paikkakuntatunnusta ja Pääkaupunkiseudun Partiolaisten sekä Suomen Partiolaisten merkkejä saavat kaikki kantaa paidassaan. Maailmanjärjestöjen merkit jaetaan tyypillisesti partiolupauksen yhteydessä ja ne saa kiinnittää paitaansa lupauksenannon jälkeen.

Muut asusteet

Maailmanjamboreella Länsi-Virginiassa 2019

Joskus partioasun kanssa puetaan partiopilli ja pillinaru: tarpojilla violetti, samoajilla vihreä, vaeltajilla ruskea ja aikuisilla sininen. Valtakirjalliset partiojohtajat käyttävät valkoista pillinarua ja nahkaista wogglea huivissaan. Kansainvälisillä leireillä TapMelaisetkin pukevat päähänsä väiskin.