Avoimet pestit

Johtajaikäiset eli yli 15-vuotiaat toimivat lippukunnassa erilaisissa pesteissä eli vapaaehtoistehtävissä.  Pestejä löytyy laidasta laitaan niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin tekijälle. Alla on listattu muutamia tällä hetkellä avoimia pestejä, mutta tehtävää lippukunnassa löytyy myös niiden ulkopuolelta.

Jos innostuit pestistä tai haluaisit tietää siitä lisää, ota yhteyttä lippukunnan pestijohtajaan. Vuonna 2024 pestijohtana toimii Antti Savolainen (etunimi.sukunimi@tapme.fi)


Sudenpentulauman akela

Mitä pestiin kuuluu?

Sudenpentulauman akela vetää 7–10-vuotiaiden partioryhmää yhdessä johtajaparin kanssa. Viikottaisten kokoontumisten lisäksi pestiin kuuluu toiminnan suunnittelu ja viestintä lasten kotiväen kanssa. Lisäksi akela osallistuu ryhmän kanssa muutamaan tapahtumaan vuosittain ja on mukana järjestämässä ryhmän tai koko ikäkauden omaa retkeä kerran vuodessa.

Kenelle pesti sopii?

Pestiin ei tarvita pohjatietoja partiosta – riittää, että olet innokas toimimaan lasten kanssa ja oppimaan uutta! Uusien ryhmien perustaminen on usein tekijäresursseista kiinni, eli uutena akelana voit parhaimmillaan mahdollistaa harrastuksen myös omalle lapsellesi.

Pääasiallisesti akelana toimii yli 18-vuotiaita aikuisia. Alaikäinen voi olla ryhmässä apujohtajana.

Kuinka kauan pesti kestää?

Pesti kestää pääsääntöisesti noin yhden vuoden kerrallaan, minkä jälkeen sille on mahdollista sopia jatkoa.