Karhunpesä

Tapiolan Metsänkävijät omistaa oman kämpän, Karhunpesän, Lopen Joentaassa noin tunnin ajomatkan päässä Tapiolasta. Tilan nimi on Karhula (maastokarttaan on merkitty ympäröivä Koivisto) ja se käsittää itse kämpän, puuliiterin, huussin, vesipostin, kaivon, kompostin, lipputangon, nuotiopaikan, pellon ja hieman metsää. Kämpässä on neljä lämmitettävää huonetta: johtajien nukkumatila, lasten nukkumatila, keittiö sekä ruokailutila. Lisäksi kämpässä on eteinen ja lattiaton ullakko. Nukkumatiloissa oleville lavereille mahtuu yhteensä noin 30–40 henkeä, lisäksi ihmisiä voidaan majoittaa pihalle kamiinatelttoihin.

Karhunpesä kuvattuna 13.9.2020

Kämpälle järjestetään lippukunnan yhteisiä retkiä, johtajien retkiä sekä ryhmien omia retkiä. Kämppämme lisäksi retkeilemme paljon maastossa, pääosin Nuuksiossa. Jokakesäinen klassikko on Karhunpesän eeppinen rempparetki.

Kämpällä on sähköt ja kantovesi, joka saadaan ulkoa vesipostista. Keittiössä on kevytrakenteinen viemäri. Kämpällä ei vielä ole saunaa eikä uimamahdollisuutta. Lähimmät uimarannat ovat Loppijärven rannat Kirkonkylässä ja Sajaniemessä noin 6,5 km päässä.

Lippukunnan ulkopuolisten tahojen on mahdollista vuokrata Karhunpesä käyttöönsä. Kämpän vuokrahinta partiolaisille on 50 euroa/vuorokausi ja 100 euroa/viikonloppu, muille hinta on 100 euroa/vuorokausi ja 200 euroa/viikonloppu.

Tiedusteluja kämppää ja sen avaimia koskien voit jättää palautelomakkeella. Samalla voit myös tarjoutua remppa-avuksi. Kämppäisännän löydät yhteystiedoista.

Kämpän ohjeet

Saunaprojekti

Tutustu Tapmen saunaprojektiin.

Kuvia Karhunpesältä