Saunaprojekti

Tapme rakentaa Lopen Karhunpesälle saunan ja hankkii tonttivesipostin. Sauna ja kunnan vesijohtoverkkoon liittyminen tekevät kämpän käytöstä monipuolisempaa ja mahdollistavat pidemmät leirit omalla kämpällä.

Saunan rakentamista varten on käynnistetty saunaprojekti, jota vetää tapmelainen äiti Heini Pankakoski. Sekä suunnittelusta että rakentamisesta iso osa tehdään partiotyyliin talkoilla, mutta toki ammattilaisten palveluitakin tarvitaan. Eräs tärkeä osa saunaprojektia onkin varainkeruu rakennuskustannuksia varten.

Saunasta tehdään yksinkertainen, aikaa ja sääoloja kestävä, hirsi- tai puurunkoinen rakennus, joka sopii tyylillisesti yhteen päärakennuksen kanssa. Siitä suunnitellaan riittävän suuri Karhunpesän retkien ja leirien käyttöön. Löylyhuoneen lisäksi saunaan tulee pesuhuone, pukuhuone ja oven edustalle terassi. Toinen erillinen terassi rakennetaan lisätilaksi peseytymiseen ja vilvoitteluun.

Ennen varsinaisen saunan rakentamista tontille hankitaan kunnan vesiliittymä ja vesiposti, josta kylmä vesi kuljetetaan ämpäreillä tai letkulla saunaan ja päärakennukseen. Vesiliittymän jälkeen myöskään juoma- ja talousvettä ei enää tarvitse tuoda muualta.

Tarkoitus on, että varsinainen rakentaminen voi käynnistyä keväällä 2024. Sitä ennen hoidamme suunnittelun, lupa-asiat ja tontilla tehtävät valmistelevat työt, kuten puiden kaadon ja rakennuspaikan pohjatyöt.

Projekti on kokonaisuudessaan TapMelle iso ponnistus ja myös merkittävin taloudellinen satsaus vuosikymmeniin. Varainhankintaa onkin tehty jo pidemmän aikaa. Lue lisää varainhankinnasta.

Projektissa on tarjolla monenlaisia tehtäviä niin suunnitteluvaiheessa kuin varainhankinnassa ja talkootöissäkin. Valtaosa näistä on sellaisia, jotka eivät edellytä rakennusalan tuntemusta tai erityisiä kädentaitoja, joten mukaan kannattaa lähteä rohkeasti!

Liity Saunaprojektin Whatsapp-ryhmään. Pyydä kutsulinkki!

Heini Pankakoski
p. 0405811541
etunimi . sukunimi @tapme.fi