Vesijohto Karhunpesälle

Karhunpesän saunaprojekti eteni ensimmäisen merkittävän askeleen, kun tontille vedettiin kunnan vesijohto ja asennettiin Pa-Ve-tonttivesiposti. Vesipostin kyljessä olevasta hanasta tulee kylmää vettä ympäri vuoden ja Suomen oloihin suunnitellun rakenteen ansiosta jäätymisen riskiä ei ole. Vesi kannetaan eteenpäin ämpäreillä tai siirretään kevyellä letkulla – saunaan matkaa tulee olemaan vain kymmenisen metriä. Enää ei kuivina kesinäkään tarvitse kuljettaa vettä muualta ja käsienpesukin helpottuu. Veden lämmittäminen toki pitää vielä hoitaa, mutta saunan valmistuttua pesumahdollisuudet ovat jo varsin hyvät.

Kuten kuvista näkyy, Karhunpesän pelto ei enää ole viljelykäytössä, vaan siitä muokataan vähitellen peli- ja leikkialuetta. Tasoitettava alue on niin laaja, että voimme pystyttää siihen puolijoukkueteltat ja lisäksi se toimii myös parkkipaikkana. Tällä hetkellä siellä on vallattoman mutaista, mutta onneksi meillä on vesijohto!

Pa-Ven valmistaja Meltex Oy myi vesipostin meille erikoishintaan tukenaan nuorisotoiminnalle ja Onninen Oy on jo pidempään ollut yhteistyökumppanimme leirirakentamisissa. Lopella paikallinen Maanrakennus Ravantti Oy teki siistiä jälkeä kaivinkoneella.

Tien auki kaivaminen vaatii tietoa ja osaamista, koska väisteltävänä on niin vesi- kuin sähkölinjojakin. Melkoinen kaivanto, mutta päivän päätteeksi näytti jälleen tasaiselta!

Syyskuun alussa lippukunnan täsmäryhmä kävi niittämässä Karhunpesän pihan ja kiinnittämässä muutaman irronneen laudan. Samalla saatiin ilmakuvia tulevan saunan sijainnista.